Nejlepší lokality pro potápění v Evropě

20. 12. 2023 Od pedro73 0
potapeni v Evrope
  • Malta: Malta a okolní ostrovy, včetně Goza, jsou známé pro své křišťálově čisté vody a podmořské archeologické poklady. Existuje mnoho potápěčských lokalit, které poskytují různé úrovně obtížnosti.
  • Chorvatsko: Chorvatské pobřeží Jaderského moře nabízí krásné mořské útesy, jeskyně a vraky lodí. Lokality jako Mljet National Park jsou známé pro své azurové jezera a křišťálově čistou vodu.
  • Řecko: Na ostrovech Řecka, zejména na Krétě, Santorini a Rhodu, můžete najít fantastické podmořské scenérie. Skály, jeskyně a pestrý podmořský život jsou přitažlivé pro potápěče a šnorchlaře.

  1. Španělsko (Kanárské ostrovy): Kanárské ostrovy jsou skvělým místem pro potápění díky svým vulkanickým útesům a rozmanitému mořskému životu. Lanzarote a Tenerife jsou oblíbenými destinacemi.
  2. Turecko: Turecké pobřeží Egejského a Středozemního moře nabízí teplé vody a různorodost podmořského života. Lokality jako Kaş a Fethiye jsou oblíbené u potápěčů.
  3. Francie (Korsika): Korsika, ostrov ve Středozemním moři, nabízí krásné pláže a skalnaté pobřeží. Podmořské jeskyně a útesy přitahují potápěče.
  4. Portugalsko (Azory): Azorské ostrovy jsou známé pro své vulkanické útesy, modré jeskyně a bohatý podmořský život. São Miguel je jedním z oblíbených míst pro potápěče.

Pamatujte, že podmínky se mohou lišit v závislosti na ročním období a aktuálním stavu moře. Před potápěním v nové lokalitě je vždy důležité konzultovat s místními potápěčskými centry a dodržovat bezpečnostní pokyny.